Návod: Jak jednoduše zapnout soukromé prohlížení na iPhone?

Chystáte se pořídit dárek k výročí, nebo nechcete, aby někdo zjistil, které webové stránky často prohlížíte? Pak si můžete snadno zapnout soukromé prohlížení na iPhone. Většina uživatelů na internetu dává přednost tomu, aby jejich historie procházení byla tajná a soukromá. Ať už jste hledali lékařskou pomoc, žádáte o nové zaměstnání, nebo se díváte na webové stránky pro dospělé, bylo by naprosto rozumné chtít tyto informace uchovávat pro sebe. Jak na to? Čtěte dál…

Standardním postupem je odstranění historie na konci každé relace prohlížení, ale je zde sofistikovanější řešení, které rozhodně uvítáte. V tomto článku vám ukážeme, jak snadno zapnout a používat režim soukromého prohlížení na iPhonu či iPadu.

Kdo si může zobrazit historii prohlížení?

Za normálních okolností procházení webu v telefonu nebo tabletu zanechává prohlížeč seznam stránek, které jste navštívili. Pokud si někdo půjčí váš telefon a zkontroluje historii (otevřením záložek a následným klepnutím na ikonu hodin vpravo nahoře), uvidí všechny věci, na které jste se nedávno dívali. Zní to děsivě, nicméně jaké monstrum kontroluje historii na zapůjčeném telefonu. Musíte však brát v úvahu „AutoComplete“ což znamená, že pokud váš přítel začne nevinně psát webovou stránku do řádku v Safari, může se objevit několik posledních, podobných či jiných webů pro dospělé, které často navštěvujete.

A odhalení nemusí být ani na zařízení, na kterém jste si obsah prohlíželi, protože Safari (výchozí prohlížeč na iPhonu) synchronizuje záložky a data o často navštěvovaných stránkách mezi zařízeními, včetně počítačů Mac.

Co je to soukromé prohlížení a kdy ho mám použít?

Apple zahrnuje soukromé prohlížení jako funkci ve svém softwaru pro iPhone a iPad od doby vydání systému iOS 5. Pokud je aktivní soukromé prohlížení, prohlížeč nebude uchovávat záznamy o navštívených stránkách a vyhledáváních, které spustíte. Pokud tedy nechcete, aby zjistil někdo z vašich blízkých historii prohlížení, pak se bude návod hodit.

Jak zapnout soukromé prohlížení na iPhone nebo iPad

  1. Otevřete Safari.
  2. Klepněte na ikonu stránek (dva překrývající se čtverce) vpravo dole.
  3. Klepněte na položku Soukromé.

soukromé prohlížení na iPhone

Nyní se nacházíte v režimu soukromého prohlížení (poznáte to tak, že panel nabídek a pole Smart Search jsou tmavě šedé barvy). Výstraha vás upozorní na to, že si Safari nepamatuje stránky, které navštívíte, historii vyhledávání nebo informace o automatickém vyplňování po zavření karty v tomto režimu. Všechny karty, které jste otevřeli, následně zmizí.

Pro větší soukromí používejte VPN

Je důležité si uvědomit, že zatímco nezaznamenáváte žádnou historii z vašeho procházení v soukromém režimu, váš poskytovatel internetových služeb je stále schopen vidět navštívené webové stránky. Pokud chcete mít skutečně soukromí, můžete použít VPN. Vytvoří virtuální privátní síť, která zastaví všechny snoopery, kteří budou moci sledovat vaše aktivity procházení webu.


Jsme kreativní tým, který denně prostřednictvím svého internetového portálu FanApple.cz šíří nejnovější zprávy o dění kolem společnosti Apple. Nedílnou součástí je také tvorba recenzí na zajímavé aplikace a počítačové zařízení. Podívejte se sami na http://www.fanapple.cz